Fitsurance

Sporten en gezondheidscheck samen in één.

Fitsurance is opgericht aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam door bewegingswetenschappers met een gedeelde passie voor gezondheid en bewegen. Ze schrokken van het feit dat alleen al in Nederland 10 miljoen mensen aan chronische ziekten lijden. Dit aantal stijgt nog steeds, ook al zijn gezondheidsbewustzijn en gezondheidsgeletterdheid onder consumenten op een historisch hoog niveau. Een van de redenen hiervoor is de versnippering en het enorme scala aan opties in gezondheidsinterventies, waardoor het moeilijk is om te weten waar te beginnen bij het willen leven en behouden van een gezond leven. Fitsurance biedt een oplossing in de vorm van metingen en datagedreven leefstijlcoaching, op een gepersonaliseerde, holistische en betaalbare manier. Op deze manier worden onze klanten begeleid naar een gezonder, gelukkiger en actiever leven, ongeacht hun leeftijd, gezondheidsbewustzijn, fitnessniveau of rijkdom.

Launch Website
  • ClientFitsurance
  • IndustryHealthcare & Sport
  • ServicesBranding, Visual design, Icon design, Animation, Art direction
  • Websitewww.fitsurance.nl
  • Het probleem
  • Fitsurance was een startup dat een proffesionele nieuwe look en feel zocht. Ze wouden een huisstijl dat paste bij hun identiteit.
  • De oplosing
  • Samen met de mensen van Fitsurance is gekeken naar het bestaande logo en identiteit en deze is vernieuwd. Naast de gemaakte huisstijl zochten zij ook een vormgeving die meerdere uittingen voor ze kon verzorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontwikkelen van verpakkingsmateriaal voor hun Fitkit.
Het eindresultaat
Stylescape

Fitsurance wou alleen een stylescape en een vormgever die alle uittingen voor ze ging ontwerpen. Hierdoor is geen brandbook gemaakt maar zijn wel verschillende uittingen ontwikkeld.

Logo ontwerp
Het logo

Het logo is een combinatie van een beeldmerk met typografie. Het beeldmerk is een vervorming van de letter F en een sporter / rennende persoon.

Fitsurance Gear
Fitsurance Gear

Fitsurance zocht sportspullen om te geven aan hun klanten. Hierbij zijn verschillende shirts ontwikkeld.

Fitkit
Fitkit

De Fitkit is een doos met spullen om zelf thuis onderzoek te doen. Zo zit hier een meetlint in om afmetingen van je eigen lichaam te doen. Bloedbuisjes voor het afnemen van cholestirol en suikerspiegel wat vervolgens weer terug gestuurd kan worden voor uitslag. Het doel van de Fitkit is om mensen bewust te maken van hun conditie momenteel en dat als uitgangspunt te nemen bij het doorlopen van het fitheidsprogramma van Fitsurance.

Extra's
Extra's

Fitsurance stimuleerde ook events zoals de Hardloop 3 daagse op het zeeuwse strand of kerstkaarten sturen met tips om gezond de kerst door te komen.

Werkproces
Werkproces

Tijdens het ontwikkelen van een huisstijl doorloop ik altijd de zelfde stappen met de klant en wordt er gewerkt met zogenaamde stylescapes om efficient een richting te kiezen samen met de klant.

Tussenstappen
Stap 1

Stap 1 was een logo richting kiezen. Door verschillende logo's te laten zien qua vormen kwam de eerste selectie.

Tussenstappen
Stap 2

De feedback van stap 1 is gebruikt voor het opmaken van 3 stijlscapes met verschillende logo ideeën.

Tussenstappen
Stap 3

De feedback van stap 2 is gebruikt voor het opmaken van 3 stijlscapes met kleurcombinatie's en logo typografie.

Tussenstappen
Stap 4

Fitsurance wou graag nog een extra blik werken op verschillende kleurencombinatie's en typografie. Na deze ronde is het eindresultaat ontstaat wat u hierboven gezien heeft.